Het Korps

39 

De Chr. Muziekvereniging “Jeduthun” uit Oldemarkt bestaat al 110 jaar.

De vereniging is opgericht op 01 november 1905 door een aantal Oldemarkers  die een  christelijke muziekvereniging wilde oprichten. De oprichters waren  Egbertus Collee (15 jaar), Simon Pauw en Bouke Schuite (16 jaar)  Er meldden zich direct een zestiental leden aan.

Het praktische doel van de vereniging was in het begin vooral medewerking te verlenen aan alle in die tijd voorkomende feesten. Het hoofd van de christelijke school in de dagen van de oprichting was de heer Eekma. Hij werd voorzitter en dirigent

Een belangrijk moment in de geschiedenis van ‘Jeduthun’ was de aanbieding van het eerste vaandel.    Deze aanbieding had plaats in het jaar 1939 op het Zaailand in Leeuwarden.

Bij de viering van het 50-jarig jubileum een nieuw vaandel aangeboden. Een van een hoogte punten uit de geschiedenis van Jeduthun was 30 april 1970 naar Soestdijk om mee te lopen in het defilé ter ere van de verjaardag van koningin Juliana.

Zo zijn er in de aflopen jaren veel hoogte punten geweest.

Jeduthun Oldemarkt is een muziekvereniging voor alle leeftijden en heeft altijd ruimte voor nieuwe leden. Vind je het leuk om muziek te maken? Kom dan gewoon eens langs op een dinsdagavond om een repetitie bij te wonen en kijk of Jeduthun misschien iets voor jou is. Het orkest repeteert van 19.30 tot 21.30 uur in “de Ontmoeting” Oldemarkt. Of kom eens naar een concert van ons.

Op deze website kun je veel informatie vinden over Jeduthun Oldemarkt, maar mocht je toch nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op! Nieuws over Jeduthun kun je lezen op facebook.